Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Webmail

 

Jos sinulla on sateenkaariperheet.fi -loppuinen sähköpostiosoite, voit lukea sähköpostisi yhdistyksen webmailissa täällä >>

Voit vaihtaa salasanaa ja asentaa automaattisen vastauksen (esim. lomaviestin) tai automaattisen siirron johonkin toiseen osoitteeseen täällä >>

 

Jos kirjautuminen ei onnistu, tarkasta ensimmäiseksi nämä:
Sähköpostin kirjautumissivulla tulee olla palvelimeksi valittuna whm13. Kun menet sivulle yllä olevasta linkistä tai osoitteen www.sateenkaariperheet.fi/webmail kautta, tämä on oletusasetuksena. Joissain tilanteissa kun tulet kirjautumissivulle jotain muuta reittiä tai selaimesi välimuistiin on tallentuneet väärät asetukset, palvelinasetuksessa voi lukea jotain muuta, jolloin kirjautuminen ei onnistu. Tässä tilanteessa muuta palvelimeksi whm13.

Huomaathan myös, että nykyisin käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi, mukaan lukien @-merkki.

 

Ohjeita paikallistiimeille sähköpostin käyttöön

Paikallistiimien osoitteita (kaupunki@sateenkaariperheet.fi) voivat kaikki paikallistiimin jäsenet lukea paikallistiimin omasta postilaatikosta webmailin kautta samoilla tunnuksilla.

Vaihtoehtoisesti (tai lisäksi) paikallistiimit voivat yllä olevasta linkistä luoda automaattisia siirtoja ('add forwarder') omiin henkilökohtaisiin sähköposteihinsa, jolloin kaikki paikallistiimin postilokeroon tulevat viestit kopioituvat automaattisesti myös halukkaille heidän henkilökohtaisiin sähköposteihin. Tällä tavoin ei tarvitse erikseen lukea tiimin sähköpostia webmailin kautta. Toisaalta lähetetyt postit lähtevät omasta osoitteesta, ei kaupunki@sateenkaariperheet.fi -osoitteesta.

Jos paikallistiimi on tehnyt tiimin postilaatikosta automaattiset siirrot tiimin jäsenille, paikallistiimin osoite toimii myös tiimin jäsenten keskinäisenä sähköpostilistana. Kun  joku tiimin jäsen lähettää postia, se tulee myös kaikille muille tiimin jäsenille. Vastaavasti toiminnassa mukana olevien ja siitä kiinnostuneiden yhteydenotot tulevat vastaavasti kaikille tiimin jäsenille. Tässä tilanteessa kannattaa sopia kuka viime kädessä vastaa tulleisiin kyselyihin, että ei käy niin, että kaikki olettavat muiden vastaavan kyselijöille.

 

Salasanat, käyttäjätunnukset ja postilaatikon koko

Toiminnanjohtaja luo uudet sähköpostilaatikot ja vastaa niihin liittyvistä teknisistä kysymyksistä.

Kun saat salasanan toiminnanjohtajalta, voit halutessasi vaihtaa sen toiseksi yllä olevassa linkissä. Jos unohdat salasanan, ei salasanaa ole mahdollista palauttaa sinulle. Sen sijaan toiminnanjohtaja voi resetoida salasani, jolloin saat toiminnanjohtajalta kokonaan uuden salasanan.

Sähköpostilaatikoiden koko on rajallinen. Työntekijöillä on suuremmat laatikot, muilla toimijoilla hiukan pienemmät. Kaikilla laatikoilla on kuitenkin maksimikokonsa. Toiminnanjohtaja voi pyynnöstä kasvattaa sähköpostilaatikon kokoa jonkin verran. Postilaatikon koon suurentamiseen pitää olla perustelu, ja laatikko pitää siivota turhista, suurikokoisista viesteistä ennen kuin laatikon kokoa kasvatetaan.

 

Sähköpostin käyttäminen Outlookilla tai muulla sähköpostisovelluksella

@sateenkaariperheet.fi-osoitteen lukeminen on mahdollista myös Outlookilla tai muulla sähköpostisovelluksella, esimerkiksi älypuhelimen sovelluksella. Tällöin sinun tulee antaa sovellukselle tietoja sähköpostin käytöstä. Merkittävin valinta on luetko postia käyttäen IMAP vai POP3 -protokollaa. Suositus on käyttää IMAP-protokollaa, joka säilyttää viestit myös palvelimella. Tämä on erityisen tärkeää, jos muutkin lukevat saman laatikon posteja. Jos esimerkiksi yksi paikallistiimin jäsen käyttää POP3, hänen sovelluksensa tuhoaa viestit sähköpostilaatikosta sen jälkeen kun on hakenut ne sieltä. Muut laatikon käyttäjät ei siis pääse käsiksi posteihin tämän jälkeen. Jos taas käytetään IMAP, täytyy ajoittain käydä tyhjentämässä suurikokoisia viestejä postilaatikosta, koska postilaatikon koko on rajallinen. Muut tarvitsemasi tiedot löytyvät tästä:

Käyttäjätunnus/Username: sähköpostiosoitteesi
Salasana/Password: sähköpostisi salasana

Saapuvan postin palvelin/Incoming server: mail.sateenkaariperheet.fi
Portti/Port: Jos käytät IMAP protokollaa portti on 143, jos käytät POP3 protokollaa portti on 110

Lähtevän postin palvelin/Outgoing server (SMTP): mail.sateenkaariperheet.fi
Portti/Port 587

Lähtevän postin palvelin edellyttää kirjautumista, jossa käytetään samoja tunnuksia.

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama