Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Sateenkaariperheiden vertaistoimintaa netissä ovat perheiden oma keskustelufoorumi ja Perheaikaa.fi -nettipalvelun sateenkaariperheille suunnatut toiminnot.

 

Sateenkaariperheiden keskustelufoorumi

Siirry keskustelemaan >>

Sateenkaariperheiden keskustelupalsta sijaitsee Setan keskustelufoorumin alaisuudessa osoitteessa keskustelu.seta.fi. Perheiden oma palsta on suljettu siten, että uusien käyttäjien tulee pyytää ryhmän jäsenyyttä. Palstan vapaaehtoiset moderoijat hyväksyvät uudet jäsenet yksitellen niin pian kuin mahdollista. Palstalla ei ole ennakkomoderointia, vaan moderoijat seuraavat jo julkaistujen tekstien asiallisuutta. Perheiden palstalla on keskustelu sujunut asiallisesti ja hyvässä hengessä aina. Jatketaan tätä perinnettä. Sateenkaariperheet ry hallinnoi perheiden palstaa, vaikka se sijaitsee Setan foorumilla.

Uudet keskustelijat:

Jotta pääset keskustelemaan sateenkaariperheiden foorumille, sinun tulee suorittaa kaksi vaihetta: 1. Rekisteröidy Setan palvelun käyttäjäksi. 2. Hae sateenkaariperheiden ryhmän jäsenyyttä. Rekisteröityminen tapahtuu tavalliseen tapaan palvelun ohjeiden mukaan. Sateenkaariperheiden palstan jäsenyyttä haet menemällä ’Omiin asetuksiin’, valitsemalla ’Käyttäjäryhmät’, laittamalla ruksin ’Sateenkaariperheiden’ kohdalle ja painamalla ’Lähetä’.

Vanhat keskustelijat:

Tietoturvasyistä kaikki vanhat salasanat on asetettu keväällä 2013 uudestaan. Vanhat käyttäjätilit ovat edelleen olemassa, ja tallessa ovat myös kaikki lähetetyt yksityiset ja julkiset viestit. Jotta pääset käyttämään vanhaa käyttäjätiliäsi, sinun tulee pyytää uusi salasana. Mene kirjautumissivulle ja klikkaa ’Unohdin salasanani’. Järjestelmä kysyy käyttäjätunnustasi ja lähettää uuden salasanan rekisteröityessäsi antamaasi sähköpostiin. Jos et muista käyttäjätunnustasi tai kohtaat muita ongelmia, luen ensin Setan tiedote (alla) asiasta ja ole tarvittaessa yhteydessä Setan tarjoamiin yhteystietoihin.

Setan sivuilla uutinen palvelun avaamisesta >> ja usein kysyttyjä kysymyksiä >>

Siirry keskustelemaan >>

 

 

Perheaikaa.fi

Perheaikaa.fi -nettipalvelusta löytyy sateenkaariperheille suunnattua vertaistoimintaa, tukea ja tietoa

  • Yksittäiset vertaisryhmä-chatit eri teemoista
  • Neuvonta-chat
  • Nettiluennot
  • Artikkeleita ja videoklippejä
  • Tulevaisuudessa nettivertaisryhmiä ja nettikursseja

Tarkemmat tiedot yksittäisistä toiminnoista löytyvät uusimmasta uutiskirjeestä, joka julkaistaan myös nettisivuilla.
Perheaikaa.fi >>

 

Mikä on Perheaika.fi?

Perheaikaa.fi -nettipalvelu on Väestöliiton, Sateenkaariperheiden ja viiden muun kumppanin yhteinen hanke, jossa luodaan monenlaisille lapsiperheille soveltuva nettipalvelu, jonka tärkeintä antia ovat vertaisohjatut nettiryhmät. Nämä mahdollistavat kaikkien suomalaisten asuinpaikasta riippumattoman osallistumisen vertaistukiryhmiin.

 

Perheaikaa.fi -nettipalvelun käyttöohjeet

Tähän tulossa palvelun käyttöohjeet. Ohjeita löytyy myös sivulta Perheaikaa.fi >>

 

Lähde nettivertaisohjaajan koulutukseen - tule tekemään sateenkaariperheiden palveluita

Seuraavan kurssin ajankohta ei ole tiedossa. Jos kurssi kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä ja kysellä lisätietoja: info(at)sateenkaariperheet.fi

Nyt sinulla on mahdollisuus lähtea mukaan oppimaan nettiryhmän vertaisohjaamisesta, rakentamaan Perheaikaa.fi -palvelusta sateenkaariperheitä palvelevaa alustaa ja toteuttamaan omat toiveesi yhdistyksen vertaistoiminnasta!

Koulutuksessa saat eväät toimia sateenkaariperheiden nettivertaistoiminnan ohjaajana Perheaikaa.fi-palvelussa. Koulutuksesta on toki hyötyä monessa muussakin vertaistyöskentelyssä ja etenkin netissä tapahtuvissa palveluissa. Koulutukseen osallistujat saavat valmiuden ohjata chatteja, nettiluentoja, nettikursseja, suljettuja ryhmiä sekä keskustelupalstoja. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia kohdata vanhempia netissä, tarjoaa käytännön työvälineitä erilaisten ryhmien ohjaamiseen sekä tukee ohjaajien omaa jaksamista vapaaehtoistoimijoina.

Koulutus on maksuton ja osallistujien matkat, majoitus ja päivärahat maksetaan. Koulutus on myös mahdollista liittää opintoihin, ja siitä on mahdollista kerätä 3 opintopistettä. Valmistuneet nettivertaisohjaajat toteuttavat monenlaista toimintaa osana sateenkaariperheiden omien ohjaajien porukkaa.

Koulutuksen aloittamiseen ei ole mitään erityisiä vaatimuksia. Sinulla ei tarvitse olla mitään tiettyä koulutusta eikä kokemusta ryhmänohjaamisesta. Jos vain intoa löytyy, koulutus antaa eväitä vertaisohjaamiseen nettiympäristössä. Peruskoulutus on laajuudeltaan kolme lauantaipäivää. Näiden koulutuspäivien jälkeen kurssilainen voi vetää jo tietynlaisia ryhmiä. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa jatkokoulutuksessa, joka antaa vielä lisää eväitä ohjaamiseen. Koulutuksen kirjalliset osiot ovat vapaaehtoisia, mutta oikeuttavat 3 + 3 opintopisteen opintosuoritukseen. Sateenkaariperheet ry haastattelee koulutukseen hakeneet motivaation ja sitoutuneisuuden kartoittamiseksi. Sateenkaariperheet ry ylläpitää, seuraa ja tukee nettivertaisohjaajien ryhmää, joka kasvaa nyt uuden kurssin osallistujien myötä. Ryhmässä suunnitellaan toteuttavat ryhmät, luennot ja muu Perheaikaa.fi-sisältö sateenkaariperheiden osalta.

Lisätietoja Nettivertaisohjaajan koulutuksesta tästä linkistä>>

 

Ajankohtaista

 

Chatit ovat kesätauolla.
Syksyllä chattaillaan taas kerran kuukaudessa:
13.9, 11.10, 15.11 ja 13.12. Ja kellonaika on aina 12-13.30.

 

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama