Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Rakkaussuhdetoiminta

Rakkaussuhdetoiminnan seuraavat tapahtumat löydät uusimmasta Sateenkaariperheet ry:n uutiskirjeestä >>

Rakkaussuhteiden hyvinvoinnilla on erityisen suuri merkitys sateenkaariperheissä. Tästä syystä Sateenkaariperheet ry pyrkii tukemaan rakkaussuhteiden hyvinvointia sateenkaariperheissä.

Kaikissa perheissä, joissa vanhemmilla on rakkaussuhde / rakkaussuhteita, niiden toimivuus on lapsen hyvinvoinnin yksi tärkeimpiä turvatekijöitä. Sateenkaariperheissä rakkaussuhteen / rakkaussuhteiden merkitys korostuu useastakin syystä. Sateenkaariperheiden rakkaussuhteet eivät ikävä kyllä vielä saa samanlaista tukea perhepalveluista eikä usein myöskään sukulaisilta ja muilta läheisiltä kuin muut perheet. Samalla perheenjäsenten juridisen aseman puutteet aiheuttavat usein jännitteitä myös perheenjäsenten ja kumppaneiden välille. Rakkaussuhteen päättyessä sateenkaariperheessä, lapsen hyvinvointi on erityisen haavoittuvassa asemassa, koska lainsäädäntö ja palvelujärjestelmä eivät kykene riittävästi turvaamaan lapsen edun toteutumista vanhempien keskinäisten ristiriitojen keskellä.

Näistä syistä Sateenkaariperheet ry katsoo, että sateenkaariperheiden rakkaussuhteiden tukeminen on yksi merkittävimmistä tavoista tukea sateenkaariperheiden lasten ja vanhempien hyvinvointia. Rakkaussuhdetoiminta on siksi pysyvä osa yhdistyksen toimintaa. Yhdistys järjestää rakkaussuhdeviikonloppuja ja rakkaussuhde on teemana jokaisella perhevalmennuskurssilla.

Rakkaussuhdetoiminnan toteuttamisessa ja kehittämisessä Sateenkaariperheet ry tekee yhteistyötä Perhesuhdekeskuksen ja Parisuhdekeskus Katajan kanssa.

 

Rakkaussuhdeviikonloput ja muut rakkaussuhdetapahtumat

Yhdistys järjestää ajoittain rakkaussuhdeviikonloppuja, jotka on suunnattu sateenkaariperheissä elävillä paris-/moniskunnille ja perheellistymistä suunnitteleville. Viikonloppuja vetävät koulutetut vertaisohjaajat. Lisäksi järjestetään monenlaisia, kestoltaa lyhyempiä vertaistuellisia ja/tai informatiivisia tilaisuuksia rakkaussuhteiden tukemisesta.

Rakkaussuhdetoiminnan seuraavat tapahtumat löydät uusimmasta Sateenkaariperheet ry:n uutiskirjeestä >>

 

Sateenkaariperheet ry:n rakkaussuhdeviikonloppuun osallistuneen kertomus:

Puolisoni lähetti minulle lokakuussa sähköpostin otsikolla: "No tässä ois nyt sitte parisuhdeleiriä meikäläisille... 200 egee." Ja liite. Ei muuta. Hän ei ole parisuhdeterapointityyppiä, minä en leirityyppiä. Kompromissi: Parisuhdeleiri (yök!) tuulisessa saaressa (hyi!), Suomen laidalla (aika kaukana!), seurakunnan leirikeskuksessa (voiko olla kamalampaa?)... ei kai se mitään ota, jos ei annakaan.

Puolituntematon ihminen haki kotiovelta. Illemmalla tuntematon setä haki rannasta oudolla lautalla rovastin ja 11 toisilleen tuntematonta paria. Saari vaikutti hämärtyvässä illassa vähän pelottavalta, sormensa leikannut setä vähän pahemmalta, asuinrakennus yllättäen lämpimältä ja kodikkaalta. Jokainen pari sai oman huoneen. Ei lukkoja, vain arveluja pysyykö kaikki tallessa.

Illalla ensimmäisiä tehtäviä ja varovaista tutustumista. Ruoka ei soppaa eikä leirikiusausta vaan vaikka mitä upeaa ja monipuolista. Seuraavana päivänä aikainen herätys ja paljon kaikkea. Tutustumista itseen, puolisoon ja uusiin ihmisiin. Ajattelua. Tutkiskelua. Pohdiskelua. Paljon ja siksi raskasta, mutta kaikki, ihan kaikki tosi arvokasta. Ja aivan yhtäkkiä oli ilta. Ja sauna. Mereen pulahdus uusien ystävien kannustamana. Molemmat sukupuolet tasa-arvoisina, yhtenä rintamana.

Viimeinen aamu ja viimeiset tehtävät. Haikeus viikonlopun loppumisesta ja ilo jonkinlaisesta uudesta alusta. Hymyjä ja vähän kyyneleitä. Mahtavaksi osoittautunut setä starttasi hauskan lauttansa kauniin saaren rannassa. Arkiselle mantereelle palasi lempeä ja sydämellinen Liisa sekä 11 onnellista, uudistunutta ja kiitollista paria. Ihanilta uusilta ystäviltä saimme kyydin lähelle kotiporttia.
 

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama