Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Koululaisten toiminta

Kaikki ajankohtaiset tapahtumatiedot uusimmasta uutiskirjeestä!

 

Toiminnalliset illat

Ainakin Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa järjestetään sateenkaarevien perheiden kouluikäisille muutamia kertoja vuodessa toiminnallisia iltoja. Toiminnalliset illat kestävät yleensä 2-3 tuntia (joskus pidempään)  ja ne ovat osallistujille maksuttomia tai pääsumaksusta peritään noin 50%:n omavastuu. Toiminnallisissa illoilla puuhataan jonkin teeman ympärillä. Viimeisimmissä toiminnallisissa illoissa ollaan käyty uimassa, pelattu lautapelejä, tehty tortilloja, käy keilaamassa, väkerretty rintamerkkejä ja valmistettu pizzaa. Suunnitelmissa on ainakin lähteä kokeilemaan kalliolaskeutumista ja yösuunnistukselle Pikkukoskelle. Toiveita ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Siis yhteys järjestösihteeriin. Toiminnallisia iltoja kehitetään ja järjestetään koululaisten omien toiveiden ja kiinnostusten kohteiden mukaan.

Tervetulleita ovat kaikki sateenkaarevien perheiden 7-17-vuotiaat!

 

Leirit

Sateenkaariperheiden koululaisille järjestetään sekä omia leirejä että leirejä perheleirien yhteydessä. Kesän 2013 leiri pidettiin viisipäiväisenä elokuussa perheleirin yhteydessä Pietarsaaressa. Koko perheen Ruskaleiri syyskuussa Inarissa oli tarkoitettu myös koululaisille. Kesän 2014 leirillä Sauvossa ja 2015  Rautavaaralla oli myös paljon koululaisia mukana. Kesän 2016 perheleirillä Lappohjassa yli puolet lapsista oli koululaisia.

Koululaisten ihan omat leirit ovat olleet vajaa viikon mittaisia ympärivuorokautisia leirejä jossakin leirikeskuksessa tai päiväleirejä Helsingissä. Päiväleireillä koululaistet viettävät yöt omissa kodeissaan tai kauempaa tulevat lähellä asuvien leiriläisten luona.

Koululainen + vanhempi-leirejä pyritään järjestämään kerran vuodessa. Paikkana on joka vuosi ollut lasten suosikki, Antaverkan leirikeskus Ylöjärvellä. Vuoden 2017 leiri järjestettiin kuitenkin Turun Hirvensalossa Heinänokan leirikeskuksessa ja 2018 leireillään Lahden kupeessa Hollolassa Siikaniemen leirikeskuksessa 16.-18.3.2018. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä>>

 

Uutisia koululaistoiminnasta

Syysloman päiväleiri oli yksipäiväisenä myös 2016 ja 2017

Syysloman päiväleiri 2014

Sateenkaariperheiden koululaisille tarjottiin syyslomalla 2014 kahden päivän päiväleiriä Helsingissä. To 16.10 ja pe 17.10 olivat täynnä ohjelmaa. Mukana oli kolmisenkymmentä sateenkaariperheen lasta iältään 7-15.

Leiriohjelmaksi on suunniteltu seuraavaa (muutokset vielä mahd.):
TORSTAI
7-9-vuotiaat: klo 10- Pippuridino-näytelmä Teatteri Hevosenkengässä, Espoossa (kokoontuminen kello 9:00 Kampissa)
yli 10-vuotiaat: klo 9- Vierailu Fazerin tehtaalla Vantaan Vaaralassa. Kimppakyyti mahdollinen Hgistä.
Iltapäivällä klo 16 saakka ohjelmaa kiinnostuksen mukaan pienryhmissä Liikuntamyllyssä Myllypurossa: lounas, seinäkiipeilyä, joukkuepelejä, yleisurheilua...

PERJANTAI
10-13 Snadistadi-sisäpuuhapuisto Ruoholahdessa. Lounas täällä. Tapaaminen paikanpäällä tai klo 9.30 Kampissa
13.30 Megazone laserseikailu Salmisaaressa
Megazonen jälkeen yhdistyksen toimistolla pienryhmissä rintanappien tekoa, leivontaa, unelmakartan tekoa jne. kello 16 saakka.

Koululaisten leiri perheleirin yhteydessä Pietarsaaressa 8-12.8.2013

Vaikka moni joutui jäämään leiriltä pois sen ajoittumisen juuri koulujen alkuun vuoksi, osallistu leirille yli 20 koululaista ympäri Suomea. Koululaiset touhusivat asiota yhdessä perheidensä kanssa, mutta omaa ohjelmaa heille oli vetämässä kolme ohjaajaa. Leiripaikassa oli ihanat mahdollisuudet uimiseen ja ulkona pelaamiseen. Hiekkarannalla rakennettiin linnoja, pelattiin aikuisia vastaan rantalentopalloa ja tehtiin vaakunoita. Yhtenä iltapäivänä seikkailuohjaaja tuli ohjaamaan koululaisille seikkailuradan, jossa oli hauskoja ja jännittäviäkin yksilösuorituksia, mutta myös ryhmätehtäviä. Rata oli niin mukava, että samoja tehtäviä tehtiin yhä uudelleen. Ohjaajat olivat järjestäneet myös aarteenetsintää, kuvasuunnistusta, kangaskassien tekoa ja muuta mukavaa. Iltanuotiolla pelattiin aikuisten kanssa ihmissutta. Myös tikkupulla ja muurinpohjaletut maistuivat. Keittö otti hienosti huomioon nuoret leiriläiset ja ruokalistalta löytyi mm. tortilloja, makaronilaatikkoa ja nakkeja. Leirijuhlassa jokainen halukas pääsi näyttämään taitojaan. Palautteesta näki, että koululaiset viettivät vanhojen ja uusien kavereiden kanssa oikein hauskan pitkän viikonlopun.

Koululaiset leireilivät Ylöjärvellä 1-3.3.2013

8 koululaista ja 6 vanhempaa viettivät huikeaa viikonloppua talvisessa Antaverkan leirikeskuksessa. Öisin ulkolämpötila kipusi -20 asteeseen ja toisena leiri-iltana ulkona puhalsi talvimyrsku, joka lisäsi lumimäärää 20 sentillä. Ulkona päästiin kuitnekin viikonlopun aikana leikkimään useita pihaleikkejä sala-askeleesta 10 tikkua laudalla. Jäällä käytiin hiihtämässä ja ihmettelemässä mahtavia jäämuodostelmia. Sisällä oli lämmintä ja tunnelmallista. Vapaaehtoinen keittiöhenkilökunta loisti leiriväelle herkullisia aterioita. Viikonloppu sujui leppoisasti hyvässä ja avoimessa ilmapiirissä. Leirin kohokohta oli lauantai-illan leirijuhla, johon koululaiset yhteistuumin valmistivat herkkuja, ja keittiö itse koottavia hampurilaisia. Useamman tunnin leiriläiset väkersivät suurella innolla juhla-ohjelmaa. Jokainen pääsi näyttämään taitojaan ja ottamaan yleisönsä. Lopuksi vielä tehtiin improvisaatioharjoituksia, joista myös aikuiset innostuivat kovasti. Juhla päättyi herkutteluun ja yhteisiin laitapeleihin. Nukkumaan ei olisi tehnyt mieli mennä millään. Viikonlopun aikana myös saunottiin, juteltiin aikuisten kesken, naurettiin eniten makkara-leikissä, grillattiin kodalla, seikkailtiin kartanon kellarissa, ratkottiin arvoituksia ja puuhailtiin toiveohjelmien parissa.
 

Koululaisten päiväleiri pidettiin Helsingissä syyskuussa 2012


Koululaisille, toisluokkalaisesta alkaen, järjestettiin päiväleiri yhdistyksen toimistolla Helsingissä la-su 22-23.9.2012.

Koululaisten leirin ohjaajina toimivat nuorisotyönohjaaja, seksuaalipedagogi Juha Kilpiä sekä sosionomi, seksuaalineuvoja-opiskelija Anu Pellinen. Lauantai-iltapäivällä kansanedustaja Jani Toivola veti pajatyöskentelyä,  jossa pääsi pohtimaan omaa elämää sekä omia mahdollisuuksia vaikuttaa siihen. Sunnuntaina oli vuorossa paneeli. Paneeliin oli koottu joukko sateenkaarevien vanhempien kanssa eläneitä jo aikuisiksi ehtineitä ihmisiä. Koululaisilla oli mahdollisuus esittää omia kysymyksiä panelisteille. Muun leiriajan Juha ja Anu huolehtivat koululaisten viihtyvyydestä.


ohjelma näytti tältä
La 22.9
10-11 Tutustumista ja ryhmäytymistä
11-13 Toimintaa yli 11v.  ja Eksperttityöskentelyä 8-10v.
13-14 Lounas
14-16 Jani Toivolan paja
16-18 Päivällisen ja jälkiruoan valmistamista + pelejä

Su 23.9
10-12 Toimintaa 8-10v.  ja Eksperttityöskentelyä yli 11v.
12-14.30 Lounas + Paneeli. Paneelissa elämästään ja ajatuksistaan kertovat sateenkaarevissa perheissä varttuneet nuoret aikuiset
14.30-16 Toiveohjelmaa ja leirin lopetus
 

Toiminnallinen syyslomapäivä 17.10.2013

Päivä alkoi niin, että pienemmät koululaiset kokoontuivat Viikin Gardeniaan askartelemaan ja  isot koululaiset (ja kourallinen makeanhimoisia vanhempia) tutustuivat Fazerin makeistehtaaseen vantaan Vaaralassa.

Puoliltapäivin ryhmän yhtyivät ja söivät retkilounasta. Iltapäivä sujui railakkaasti hikoillen Parkourkeskuksessa Malmilla

Illalla oli vielä seinäkiipeilyä Helsingin kiipeilykeskuksessa Tapanilassa.

Päivä oli osallistujille maksuton. Päivään osallistui yli 20 koululaista.

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama