Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Ammattilaisille

Sateenkaariperheet

Sateenkaariperheillä tarkoitetaan seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien aikuisten lapsiperheitä. Näitä ovat esimerkiksi miesparien ja naisparin perheet, mutta perhemuotojen ja -tilanteiden kirjo on suuri. Myös heterosuhteessa elävien vanhempien perhe voi olla sateenkaariperhe, esimerkiksi jos toinen vanhemmista on biseksuaalinen tai transihminen. Suomessa sateenkaariperheitä on tuhansia, mutta tarkka määrä ei ole tiedossa, sillä suurin osa näistä perheistä ei näy tilastoissa.

Myöskään Suomen lainsäädäntö ei aina tunnista sateenkaariperheitä. Puutteellisen lainsäädäntätilanteen vuoksi ammattihenkilöstön on erityisen tärkeää kouluttautua kohtaamaan sateenkaariperheitä ja heidän erityistarpeitaan.

Ammattilaiselle-otsikon alle on kerätty kirjoituksia ja artikkeleita ammattialoittain. Kannattaa tutustua myös muiden kuin oman alan materiaaleihin, koska perheiden kanssa työskentely on moniammatillista ja monet teemat limittyvät. Koulutuksellisesti parhaan yksittäisen kokonaisuuden tarjoaa Sateenkaariperheet ja hyvinvointi -käsikirja lasten ja perheiden kanssa työskenteleville.

Sateenkaariperheet ry tarjoaa koulutusta sateenkaariperheistä, perheiden erityiskysymyksistä ja arjen tilanteista niin ammattilaisille, kouluille, työyhteisöille kuin muillekin kiinnostuneille tahoille.

Sateenkaariperheet ry:n koulutushanke tarjoaa maksutonta koulutusta sateenkaariperheiden erityiskysymyksistä. Koulutus on ensisijaisesti suunnattu perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Jos haluat tilata kouluttajan työpaikallesi, ota yhteyttä.

 

Ammattialakohtaista tietoa löydät sivun ylävalikon kautta!

Kaikki Ammattilaiselle-otsikon alta löytyvä materiaali on vapaasti käytettävissä ja tulostettavissa, jollei toisin erikseen mainita.

 

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama