Suomeksi PÅ svenska In English Tilaa uutiskirje

Kaikki ajankohtaiset tapahtumatiedot uusimmasta uutiskirjeestä! Ja tapahtumakalenterissa.

TransHelsinki-viikko

Joka vuosi marraskuussa koittaa TransHelsinki-viikko. Perinteisesti tuon viikon ohjelmassa on ollut perhetapaaminen, chatti, joku nettiluento ja tilaisuus, jossa pohdittu transihmisten vanhemmuutta tai lapsen saamisen mahdollisuuksia.

Sukupuoltaan pohtivien lasten perheiden tapaamiset

Sateenkaariperheet ja Transtukipiste järjestväävt yhteistyössä neljä kertaa vuodessa tapaamisen perheille, joiden lapsi pohtii omaa sukupuoltaa, on intersukupuolinen tai jo tiedostaa oman transsukupuolisuutensa. Alun tutustumisen jälkeen aikuiset keskustelevat keskenään ja lapset puuhailevat omien ohjaajiensa kanssa.

Sosiaaliset vanhemmat

Sosiaalisten vanhempien ryhmä tavannut satunnaisesti, koska uutta vetaisohjaajaa ei ole löytynyt. Seuraa uutiskirjettä ja tapahtumakalenteria.

Ryhmä on tarkoitettu sekä tuleville että jo lapsellisille sosiaalisille vanhemmille. Tarkotus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia, siitä millaista on olla ei-synnyttävä/ei-biologinen vanhempi. 

Perhetapaamiset

Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheille yritetään järjestää perhetapaamisia vähintään kerran kuukaudessa. Viikonloppusiisn perhetapaamiset ovat yleensä Leikkipuisto Linjassa (sisätilat käytössä) ja arkitapaamiset Sateenkaariperheiden omissa toimitiloissa Kuvissa. Tapaamiset ovat olleet vapaamuotoisia ja aktiviteetteihin pääsevät kaikki halukkaat vaikuttamaan. Vetovastuullisille voit saada yhteyden kirjoittamalla sähköpostia osoitteella. helsinki(at)sateenkaariperheet.fi

Pääkaupunginseudulla järjestetään myös perheelle erilaisia retkiä.

Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän juhla

Aina toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Taaperotapaamiset

Taaperotapaamisiin  voivat tulla kaikenikäisten lasten perheet ja vielä lapsettomat ihmiset.Tapaamiset sopivat kuitenkin ehkä parhaiten pienille lapsille, koska erityistä ohjelmaa ei ole. Jutellaan yhdessä ajankohtaisista aiheista ja seuraillaan lasten touhuja. Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Nyyttärimeiningillä voi tuoda muuta tarjottavaa. Tapaamisaika on aina kello 15-17.
 

Koululaisten toiminnalliset illat

Pääkaupunkiseudulla järjestetään sateenkaarevien perheiden kouluikäisille (perheineen) jotain omaa toimintaa noin joka toinen kuukausi. Toiminta voi olla laurapeli-iltoja, metsäretkiä, uimareissuja tai retkiä elämyspiakkoihin, joiden sisäänpääsyistä yhdistys on kattanut osan, ja osallistujat osan. Osa toiminnasta on suunnattu ainoastaan koululaisille, mutta useimmat koululaisten perheille, joten myös vanhemmat ja pikkusisarukset ovat tervetulleita. Pääkohderyhmänä 7-17-vuotiaat.
 

Perhekahvila

Perhekahvila on JOKA VIIKKO tiistaisin kello 10-12.   Mukavaa yhdessäoloa, juttelua, kahvittelua ja lasten vapaata leikkiä. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä, mehua ja keksiä. Muuta syötävää voi tuoda nyyttärihengessä. Rattaat saa sisälle. Hoitopöytä, potta, mikro, syöttötuoleja yms. löytyy.  Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa tutustumaan muihin sateenkaariperheisiin!
Tapaamiset Hämeentie 29, 7. krs.

Alkutaipaletapaamiset

Alkutaipaletapaamiset on tarkoitettu perheyden alkumetreillä oleville, heille joilla lapsi on vielä haaveissa, suunnitteilla, yrityksen alla, tai jotka odottavat lasta tai joilla jo on lapsi. Alkutaipalelaiset ovat kokoontuneet Helsingissä 1-3 kertaa kuukaudessa. Useimmiten paikkana on yhdistyksen toimisto. Alkutaipaleryhmät ovat avoimia ryhmiä, eli kokoontumisiin voi osallistua niin usein kuin haluaa ja missä vaiheessa vuotta haluaa. Ryhmissä keskustellaan mukana olijoita kiinnostavista asioista, kuullaan toisten kokemuksia ja suunnitelmia sekä välillä saadaan opastusta joltakin asiantuntijalta tai lähdetään tutustumiskäynnille vaikkapa hedelmöityshoitoklinikalle. Tapaamisia noin kerran kuukaudessa.
Paikkana Sateekaaripeheet ry:n uusi toimisto, Hämeentie 29, 7. krs.

Heterosuhteessa lapsia saaneiden (hlbtiq-vanhempien) ryhmä

Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heteroliitossa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteroliitossa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samasukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena.

Uusperheilta

Uusperheiden illat on suunnattu vanhemmille, jotka ovat saaneet lapsia aikaisemmassa sateenkaariperheessä, heterosuhteessa tai yksin ja ovat nyt rakentamassa uusperhettä tai elävät jo uusperheen arkea.

Isätapaamiset

Isätapaamiset ovat olleen Helsingissä vakiintunut toimintamuoto jo vuosikausien ajan. Kaikki säksi itsensä kokevat, isyydestä haaveilevat ja muut isämieliset ovat tervetulleita mukaan. Ryhmä on avoin, eli mihin tapaamiseen vaan voi tulla mukaan ja käydä niin usein kuin haluaa. Ohjelmassa yleensä vapaamuotoista osallistujien kiinnostuksesta tai ajankohtaisista asioista kumpuavaa keskustelua tee- ja kahvikupin äärellä.

Isätapaamisista kiinnostuneet voivat kysellä tapaamisten perään osoitteesta: info(at)sateenkaariperheet.fi

 

 

 

 


Toimintaa
Tietoa
Ammattilaisille
Yhdistys
YhteysSateenkaariperheet ry, Yrjönkatu 1 A 21, 00100 Helsinki, info@sateenkaariperheet.fi
Toteutus: Mediatoimisto Crazy Mama