Elämää sateenkaariperheessä

Keskusteluissa homoseksuaalisuudesta ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista avioliittoon tai lasten hankintaan on yksi aihe, joka tulee esiin kaikissa keskusteluissa lähestulkoon poikkeuksetta. Arvasitte oikein, raamattu ja kristinusko. Useimmiten näillä uskovaisilla raamattua ahkerasti lukevilla henkilöillä ei ole paljoakaan hyvää sanottavaa homoseksuaaleista. Tai vaikka he muuten sietäisivätkin homoseksuaaleja niin ainakaan he eivät antaisi meille mitään oikeuksia. Avioliitto on vain naisen ja miehen välinen asia ja lapset kasvavat kieroon mikäli heillä on samaa sukupuolta olevat vanhemmat.

Nämä erittäin hyvät ja oikeaoppiset kristityt, jotka ovat ilmeisesti sitä mieltä, että aito rakkaus on syntiä, saavat valitettavasti enemmän haittaa kuin hyvää aikaiseksi. Heidän takiaan suurimmalla osalla ihmisistä on se käsitys, ettei uskonto ja homoseksuaalisuus yksinkertaisesti vain sovi yhteen. Tämänkin takia yhä useammat ihmiset eroavat kirkosta eivätkä monet seksuaalivähemmistöön kuuluvat ihmiset välttämättä uskalla kääntyä seurakunnan puoleen vaikka he haluaisivatkin. En aio tässä kohtaa lainata mitään kohtaa raamatusta enkä antaa kristinuskoon pohjautuvia perusteita koska jokaisella on oikeus tulkita ja asioita ja uskoa miten parhaakseen kokee, mutta mielestäni jokaisen homovastaisen kristityn tulisi vielä kerrata kristinuskon tärkeimpiä periaatteeita ja sanomaa ennen kuin väittää olevansa oikeutettu tuomitsemaan muita.

Itse olen uskovainen raamattua ahkerasti lukeva kristitty. Olen myös rekisteröidyssä parisuhteessa elävä lesbo ja minun lapsillani on kaksi äitiä. Opiskelen vielä kaiken lisäksi kirkon virkaan, diakoniksi. Tällä hetkellä olen työharjoittelussa seurakunnassa. Voin kertoa, että minun paikkani on juuri siellä missä olen eikä kukaan ihminen ole oikeutettu minua tuomitsemaan. Seurakunta ja kirkko kuuluu yhtälailla myös meille seksuaalivähemmistön edustajille. Ja ne jotka tuomitsevat ja käyvät raamattu kädessä kimppuumme netin keskustelupalstoilla ovat usein niitä, jotka kristillisyyttään ylläpitääkseen käyvät kerran vuodessa kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja.

Nea Weckström